keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Christmas Calendar: 12.12.2012

Maaginen 12.12.2012 on ollut tähän mennessä hyvin epäonninen päivä. Epäonni seurasi minua kotiin saakka, sillä Bloggeriin pyrkiessäni netti ei meinannut ensiksi käynnistyä. Seuraavaksi ovikello soi ja ovisilmästä kurkatessani näin pari aivan tuntematonta naista oven takana. Mitä lie halusivat, olin niin huonolla päällä, että hipsin kaikessa hiljaisuudessa pois avaamatta ovea. :D Hieman pelottaa tänään illalla teatteriin meno, ties mitä siellä ehtii käymään, kun epäonni näyttää seuraavan hanakasti kintereillä. Jos minusta ei kuulu huomenna mitään, on käynyt köpelösti. Testamenttaan kaikki kynsilakkapurkkini siinä tapauksessa Pauliinalle.

Jatketaan Barcelona-teeman kanssa vielä hetkinen. Viime vuoden marras-joulukuun vaihteessa vierailimme ystäviemme luona Espanjassa ja vietimme aikaa kahdessa täysin erilaisessa asuinympäristössä. Ensimmäisessä majapaikkamme oli hienostunut kaupunkiasunto ja toinen Barcelonan pahamaineisimpiin alueisiin kuuluva lähiö nimeltään Trinitat Vella. Trinitat Vellassa en olisi ikipäivinä uskaltanut liikkua yksin, mutta onneksi meillä oli espanjalainen ystävämme turvanamme. Silti olo oli epämiellyttävä kävellessämme pitkin kapeita katuja, katujengiläisten tuijottaessa ja huudellessa meille kaikenlaista espanjaksi. Ystävämme mukaan asuinalueella esiintyy paljon levottomuuksia ja monet ihmisistä käyttävät huumeita. Monissa pienissä katujen varsilla olevissa kyläkaupoissa myydään huumeita tiskin alta.

Ystävämme perhe oli kuitenkin mitä ihanin ja mukavin, kaukana lähiöseudun epämääräisistä ihmisistä. Kun asuuntoon astui, unohti lähes täysin kaiken ulkopuolella olevan. Espanjalaiset ovat hyvin perhekeskeisiä, joten on tavallista, että vanhempien luona asutaan vielä aikuisiässäkin. Ystävämme vanhemmat olivat hyvin herttaisia pienestä kielimuurista huolimatta. He eivät puhuneet englantia ja me taas espanjaa vain muutamien sanojen verran. Hyvin kuitenkin pärjäsimme heidän kanssaan, vaikka ystävämme ei ollut meille aina kaikkea tulkkamassakaan. Koska oli arkiviikko, ystävämme joutui lähtemään päiväsaikaan yliopistolle opiskelemaan ja jätti meidät vanhempien huolehdittaviksi. Yhteisen kielen puuttuminen ei meitä kuitenkaan estänyt viettämästä mukavaa aikaa heidän kanssaan. Elekielellä ja yksinkertaisilla espanjalaisilla sanoilla tulimme yllättävän hyvin toimeen. Perheen äiti otti meidät mukaansa viedessään hieman höperöä isoäitiä alueen paikalliseen vanhuksille tarkoitettuun päiväkotiin. Matkan varrella pysähtelimme joka toiseen kadunkulmaan äidin esitellessä meitä tuttavilleen. Pääsimme myös tutustumaan isoäidin päivähoitohenkilökuntaan ja meidät vietiin laitoksen keittiöön saakka, jotta äiti voisi esitellä meidät kaikille.

Just telling how wonderful time we had in Barcelona and especially with our friend`s family. One day we were spending all the day with my friend`s parents. They didn`t speak at all english, just spanish. And our spanish is a bit poor but it didn`t stop us to communicate together and have a wonderful time together. Spanish mom introduced us to all her friends and parents drove us to enjoy a wonderful landscape on the top of the mountain. 


Hauskan esittelykierroksen jälkeen perheen isä nappasi meidät ja espanja-äidin auton kyytiin. Suuntasimme vuorille kohti näköalapaikkaa, jonka nimeä en nyt satu muistamaan. Kyseessä oli yleinen turistirysä ja näkymät olivat mitä upeimmat. Matkalla meille esiteltiin milloin mitäkin sairaalaa ja kirkkoa, missä vanhemmat olivat menneet naimisiin. Kommunikaatio pelasi siis upeasti. Kaiken kaikkiaan yksi mielenkiintoisimpia päiviä elämässäni.

Näkymää yläilmoista
Minä suuntaan seuraavaksi Helsingin Kaupunginteatterille päin. Toivottavasti tulen hengissä myös takaisin. Adios!

-SaTuulia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti