lauantai 15. joulukuuta 2012

Christmas Calendar: 15.12.2012

Lontoon kävijöille suosittelen ehdottomasti Madame Tussaudsin vahakabinettia, varsinkin jos tykkää poseerata tuhannen eri vahanuken kanssa kyllästymättä. Kaksi kertaa on tullut vierailtua kyseisessä paikassa ja kummallakin kerralla on ollut yhtä hauskaa. Kierrokseen kuuluu vahanukkejen pällistelyn lisäksi pieni Lontoo -aiheinen vaunuajelu ja kauhu-kävelykierros pimeässä, oikeiden näyttelijöiden peloteltavana. Madame Tussauds sijaitsee Baker Streetillä ja parhaiten paikan päälle pääsee metroa hyödyntämällä. Paikka löyty ihan metron vierestä.

Käydessäni keväällä 2011 ensimmäistä kertaa Lontoossa, vierailin myös vahakabinetissa ensimmäistä kertaa. Ovella jonottaessamme sisään meille tultiin tarjoamaan sisäänpääsylippuja edullisempaan hintaan. En tiedä mistä miekkonen paikalle ilmestyi ja mitä erikoislippuja hän meille kaupitteli, mutta erittäin halvalla liput häneltä irtosivat. Pelkäsimme koko jonotusajan, että meitä oli viilattu linssiin pahemman kerran, mutta halvan hinnan toivossa otimme riskin. Lippukassalla syntyi jotain hämminkiä lippujen kanssa ja jonotimme sisään aikamoisen tovin, mutta lopulta lipuntarkastaja päästi kuin päästikin meidät yllätykseksemme sisään.

Yleisesti ottaen neuvon välttämään tällaisia jonossa kaupittelijoita, koska he ovat yleensä huijareita. Esimerkiksi New Yorkissa Empire State Buildingissa vierailessamme sisäänkäynnin läheisyyteen oli linnoittautunut kokonainen joukko onnenonkijoita, jotka väittivät että maksamalla kalliimman hinnan lipuista heille, välttyisimme hirvittävän pitkiltä jonoilta rakennuksessa vierailessamme. Kun epäröimme lippujen ostoa he jatkoivat sinnikkäästi entistä hyökkäävämmällä asenteella lippuen kaupittelua. Emme ostaneet lippuja heiltä, koska koko touhu epäilytti. Empire State Buildingiin astuessamme epäilyksemme osoittautuivat oikeiksi. Kaupustelijoiden kuvailemat hirvittävän pitkät jonot olivat lähes olemattomat. Meidän ei tarvinnut jonottaa sisälle lähes ollenkaan.

 If you travel to London I recommend you to visit in Madame Tussaud`s. I have been there 2 times and I wasn`t bored at all visiting there second time. You can find that awesome place on Baker Street, it`s near subway stop.


En olekkaan ennen kiinnitänyt huomiota, että sormeni taipuvat tässä kuvassa hieman epäluonnottomasti. Yliliikkuvat nivelet kulkevat suvussa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti