sunnuntai 28. lokakuuta 2012

10 kultaista sääntöä bloggauksesta!

Jee, torstai-iltana pamahti rikki 1000 katselukerran raja! Tämä on todella merkittävä hetki, koska olen bloggaillut tosiaan vasta muutaman kuukauden ajan. Kiitos kaikille lukijoille/stalkkereille/ muuten vaan blogiani auki ja kiinni rämpyttäneille osapuolille.

Tosiaan minulle ollaan jo parin vuoden ajan ehdoteltu blogin perustamista. Kaksi vuotta sitten kieltäydyin kunniasta. Nyt olen kuitenkin jäänyt bloggaamiseen auttamattomasti koukkuun. Tämä on toden totta mukava harrastus. Luen myös aktiivisesti muiden blogeja. Niistä "muutaman" voi nähdä tuolta vasemmalta alapalkista. Kuten eräs bloggaava ystäväni eräänä päivänä totesi, että uusiin postauksiin motivoi, kun joku tuttu ihminen bloggaa myös. On hauska seurata kaverien uusia postauksia.

Tämä elämä on ollut lähiaikoina yhtä kirjoittamista. Blogin lisäksi pitäisi välillä raapustaa lopputyötä. Kirjoitan työtäni tuoksuista. Mielenkiintoinen aihe sinänsä, olen oppinut paljon uutta.


Vaikka olen uusi täällä blogimaailmassa, haluaisin jakaa pari ajatusta blogin perustamisesta ja pitämisestä. Tässä siis muutama kultainen ohje, jos mielit aloittaa bloggauksen. Nämä perustuvat henkilökohtaisiin mielipiteisiini aiheesta.

1. Blogin pitäminen vie paljon aikaa. Yhden postauksen tekeminen voi viedä päivästäsi useita tunteja. Kirjoittamisen lisäksi kuvien ottaminen ja muokkaus vievät aikaa enemmän kuin osaat aavistaakkaan.

2. Jos haluat pitää blogisi mielenkiintoisena panosta todella niihin kuviin, vaikka urakka saattaisi tuntua välillä hieman työläältä. Minustakin on monta kertaa tuntunut.

3. Jos et nauti kirjoittamisesta tai ylipäätänsä blogin pitäminen tuottaa enemmän tuskaa kuin iloa, ei ehkä ole oikea ratkaisu perustaa sitä.

4. Oikeinkirjoitus!! En väitä etten itse tekisi välillä kirjoitusvirheitä, mutta perusasiat kuten yhdyssanojen oikeinkirjoitus olisi hyvä olla kunnossa. Todella ilmiselvät kirjoitusvirheet vievät blogilta uskottavuutta. Olen törmännyt muutamaan blogiin, joissa ihmisiltä puuttuu oikeinkirjoituksen jalo taito. Se ei ole mitään hirveän kivaa luettavaa.

5. Yksityisyys. Jokainen bloggaaja määrittelee itse oman yksityisyytensä rajat, millaista tietoa haluaa julkaista itsestään blogissa. Kannattaa muistaa, että julkista blogia voi periaatteessa kuka tahansa lukea, työnantajasi, opettajasi, sukulaisesi jne. Mitä et halua jakaa koko maailman kanssa, älä myöskään jaa sitä blogissasi.

6. Panosta blogin ulkoasuun! Siisti, selkeä ulkoasu ja hyvin tehty kansibanneri saavat ihmiset kiinnostumaan blogistasi. Alkuun kaikkien asetusten kanssa säätäminen saattaa viedä hermot, mutta kaikkeen oppii kärsivällisyyden kanssa.

7. Seuraa aktiivisesti muiden blogeja, voit saada hyviä vinkkejä omaasi varten.

8. Päivitä blogiasi tarpeeksi usein. Esimerkiksi kerran puolessa vuodessa on ehkä liian harvoin :D

9. Muista kysyä ihmisiltä onko heille ok, jos julkaiset kuvia heistä blogissasi. Päivitykset ovat kuitenkin kaikille julkisia.

10.Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: postauksien otsikot. Tee niistä mielenkiintoisia, niin ihmisetkin kiinnostuvat lukemaan, mitä postauksesi tulee pitämään sisällään. Luovuutta saa käyttää!


That`s it. Öitä!


-SaTuulia-

2 kommenttia:

  1. Vau, oon yllättynyt että tiesin näistä monta, vaikkei olla nähtykään enää lukion jälkeen :) Lisää onnea ja menestystä elämääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! :D Ois kyl mielenkiintosta nähä näin pitkän tauon jälkeen joku päivä pitkästä aikaa :D!

      Poista