torstai 25. lokakuuta 2012

True Love Story

Once upon a time in London..

(c) Satuulia
 Tarinani alkaa eräästä kohtalokkaasta toukokuun päivästä vuodelta 2011. Kävelemme Lontoon Oxford Streetiä pitkin. Minulla on jalassani korkeat korkokengät, joilla tulen kävelemään urheasti noin 10 tunnin ajan tätä kuuluisaa katua edestakaisin. Kyse ei ole leppoisasta kävelyretkestä, vaan enemmän ja vähemmän tuskaisesta shoppailukierroksesta rakkaan serkkuni Nellin kanssa.

(c) Satuulia

Puolessa välissä kierrosta epätoivo kuitenkin iskee nälän muodossa. Suuntaamme lähellä Oxford Circusta olevalle Great Portland Streetille.

Ja siellä se oli.

Vapiano on alunperin Saksasta, mutta ravintoloita löytyy ympäri maailmaa.

Okei, pitää myöntää ettemme ihan sattumalta tänne eksyneet. Kunhan halusin pitää tarinan hieman dramaattisena. N oli kerran aikaisemmin käynyt Lontoossa ollessaan lähes päivittäin kyseisessä ravintolassa ja halusi jatkaa tätä jo tavaksi muodostunutta perinnettä, ja vei minut kanssaan maistamaan näitä herkullisia pastoja.

Pasta Carbonara, Vapiano London (c) Satuulia
Sisälle tullessamme astuimme lähes täpötäyteen kaksi kerroksiseen ravintolaan, jonka sisustus pisti erityisesti silmään. Korkeat puupöydät basilikaruukkuineen tekivät vaikutuksen.

Alla muutamia esimerkkejä Vapianon sistustuksesta ympäri maailmaa

Glamorous toilet
 Sisustus ei ollut ainoa omaperäinen asia ravintolassa, vaan tilausmenetelmäkin oli ihan omanlaisensa. Vapianossa ruoan tekoa pääsee itse seuraamaan tilaustiskin takaa ja maksettava summa ladataan älykortille, mikä maksetaan kassalla ravintoassa pois lähdettäessä. Ravintola keskittyy pääasiassa pastan valmistukseen, mutta tarjolla on myös pizzoja ja salaatteja sekä syntisen hyviä jälkiruokia.

Tiramisu
 Hintataso on kohtuullinen: pastat maksavat alle tai yli 10 euron. Hinnat vaihtelevat hieman myös maasta riippuen. Valittavana on klassikko pastoja Carbonarasta ja Bolognesesta aina hieman erikoisimpiin yhdistelmiin. Pastalaadun saa myös itse valita. Paikkaan kuuluu myös erikseen pieni drinkkipuoli, jos syömisen sijasta haluaa tulla vain muutamalle lasilliselle.


Vapiano London
 "The name Vapiano is from the Italian proverb: Chi va piano va sano e va lontano. This translates as: people with a relaxed attitude live a long and healthy life." vapiano.de

Kävimme Lontoossa ollessamme pariin otteeseen Vapianossa ja Suomeen palatessa jäi hirveä kaukorakkauden kaipuu kyseistä ravintolaa kohtaan. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut elää kaukosuhteessa kauaa kun Vapiano rantautui kesän lopulla Suomeen.

Olemme jatkaneet N:n kanssa suhdettamme Vapianoon suomalaisessa versiossa Rautatieaseman kulmalla. Paikka on monilta tekijöiltään lähes Lontoon kaltainen, vaikka Lontoo on ehkä vielä astetta tasokkkaampi, kuten ulkomailla nyt yleensä sattuu olemaan. Paras aika vierailla Vapianossa on aamupäivästä. Iltaisin varsinkin viikonloppua kohden paikka on väillä ahdistavan täysi. Nautin eniten istuesssani lähes tyhjässä ravintolan yläkerrassa suuren puupöydän edessä auringon paistaessa ikkunoista sisään.

"Vapiano is a place to relax and escape from the world. You can meet up and catch up with friends and family without any distractions. There is so much to look at in Vapiano, that you simply will not miss it." vapiano.de

Vapiano Helsinki (c) Satuulia
Monet suomalaiset ovat reilun vuoden aikana viimein löytäneet Vapianon. Monet tutuistamme eivät olleet ravintolaketjun tullessa Suomeen kuulleet kyseisestä paikasta. Olemme saaneet kuitenkin ihmisiä houkuteltua mukaamme nälän yllättäessä. Moni heistä on retkahtanut Vapianon lumoon. Joskus rakkaus on tarkoitettu jaettavaksi.

Will always love you.

Sincerely yours,

-SaTuulia-

London 2011




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti