tiistai 9. lokakuuta 2012

Flying with the wind in Estonia!

Eckerö Line

 Viikonloppu meni "ulkomailla" piipahtaessa, Laulasmaan Spa Hotellissa. Meidän oli alunperin tarkoitus mennä Tallinnassa sijaitsevaan kehuttuun Kalev Spa:han, mutta hotelli oli varattu täyteen.

Suuntasimme lauantai-aamuna varhain Länsisatamaan ja sieltä lahden yli Viroon! Olin tyhmänä ihmisenä unohtanut laittaa herätyskellon soimaan aamuksi ja heräsin äitini soittoon 10 minuuttia ennen kuin oli määrä tavata satamassa yhdessä tätini ja serkkuni kanssa. Tuli hieman kiire pakata ja tilasin siinä rytäkässä taksin paikanpäälle. Kyllä, olen joskus tahtomattani the queen of chaos, mutta aika hyvin selviän loppujen lopuksi tilanteesta kuin tilanteesta. Ehdin onneksi laivaan ja matka sai alkaa.


Laivan buffetti oli todella nam. <3



Tallinnaan saapuessa otimme taksin satamasta ja ajoimme 35 kilometriä Tallinnasta maaseudun keskelle. Meillä ei ollut etukäteen mitään tietoa millainen hotelli tulisi olemaan. Olimme valinneet hotellin halvan hinnan perusteella ja odotukset eivät olleet paikan suhteen hirveän korkealla. Hyvä, että eivät olleet.

Hotellipakettiin, joka maksoi vaivaiset 85 euroa, kuului laivamatkat, ruoat ja kaksi vapaavalintaista hoitoa Span puolella. Olin tietenkin aivan innoissani tästä mahdollisuudesta, koska kosmetologiopiskelijan näkökulmasta osaisin tarkastella hoitoja aivan eri silmin. Olin jo suunnitellut ottavani ainakin kasvohoidon ja lisäksi ehkä käsi-tai jalkahoidon.

No, halpa kun hinta oli, eivät nämä perushoidot kuuluneet ollenkaan valikoimaan. Olisi pitänyt maksaa itse erikseen, jos olisi halunnut ottaa esimerkiksi kasvohoidon. Tarjolla oli hierontaa, parafiineja ja erilaisia kylpyjä. Hotellin tilat ja ruokakaan eivät olleet kummoisia. Oli silti pieni pettymys ennakko-odotuksista huolimatta.

Valitsin lopulta 20 minuutin selkähieronnan ja lisäksi yrttikylvyn. En yleensä ole niuhottaja, jolle kaikki pitäisi olla täydellistä, mutta kauneudenhoitoalan opiskelijan näkökulmasta sanottuna hoidot olivat aikamoisia pettymyksiä. Löysin paljon puutteita sekä asiakaspalvelutaidoista, hoitotiloista, että itse hoidoista. Kosmetologin työssä (tai vastaavassa, mitä hoitajat edustivatkaan) kun edellytetään myös osaamisen lisäksi hyviä vuorovaikutustaitoja asiakkaiden kanssa. Otin tämän kokemuksena ja oppina, miten kuuluisi toimia itse oikein kyseisessä ammatissa.

Selkähieronta:
20 minuuttia kestävä hieronta. Hoitaja puhui epämääräistä englannin ja suomen sekoitusta. Tietenkin esteenä oli kielimuuri, mutta olisin odottanut siitä huolimatta hieman asiakaspalvelumaisempaa asennetta. Jouduin itse kysymään hoitajalta, mitä minun tulisi ottaa pois päältä hoitohuoneeseen saavuttuani, koska en tiennyt millaisesta hieronnasta oli kysymys. Hierontahuone ei ollut kummoinen, pelkistetty pieni koppi. Minulle tuli epämukava olo, koska huoneessa oli iso ikkuna uima-altaille päin, missä oli ihmisiä. Vaikka edessä oli pieni kaihdin, en ollut 100 prosenttia varma voivatko altailla olevat nähdä minut puolialasti.

Hierojan otteet olivat todella ammattimaiset, mutta tuokio ei rentouttanut itseäni juurikaan, koska hieronta tapahtui liian nopein liikkein, ihan kuin olisin tullut maratonia juoksemaan. Hoidon päätteeksi, hieroja ei sanonut minulle, että hoito olisi valmis, joten jäin makaamaan paikalle ja odottamaan, milloin hän ilmoittaisi, että voisin nousta. Huoneesta lähtiessään hän sanoi hieronnan olevan ohi ja katosi jäljettömiin.En nähnyt häntä sen jälkeen.

Serkkullanikaan ei ollut hirveän hyviä kokemuksia hieronnasta. Liekö meillä ollut sama hoitaja, joka kesken hieronnan vastasi puhelimeen ja jatkoi samalla hierontaa toisella kädellä puhuen puhelimessa.

Yrttikylpy:
 20 minuuttia kestävä, rentouttavalla kylpyöljyllä toteutettu spa-hoito, jossa rentouduttiin ammeessa lämpimän poreilevan veden keskellä. Aluksi olin hieman rauhtaton tullessani hoitoon, mutta rauhoittuessani olin vähällä nukahtaa ammeeseen. Säpsähdin valveille hoitajan kysyessä, nukahdinko.

Olen ollut kerran aikaisemmin vastaavaanlaisessa hoidossa Siuntion kylpylässä. Silloin huone oli pimennetty ja katossa tunnelmavaloja. Tässä spassa taas oltiin valot päällä, puoliavonaisessa karussa huoneessa. Hoitokokemus oli miellyttävä, esteettisesti ei niin kummoinen.

Ranta oli paikan ainoa kauneuspilkku!

Pienistä puutteista huolimatta, viikonloppu oli leppoisa ja hauska mukavien ihmisten seurassa. Sunnutai-iltapäivänä suuntasimme vielä ennen Tallinnaan lähtöä hieman shoppailemaan Viru-keskukseen. Löysin Zarasta todella kivat mustat farkut. Perusvaatteita ei voi koskaan olla liikaa.

Laulasmaa beach

Laivassa pääsimme nauttimaan runsaasta buffetista, joka paransi hieman huonoa fiilistä hotellin ruoan suhteen.
Otimme ainakin opiksi matkasta ja ensi kerralla olemme ajoissa liikkeellä Kalev Spa:ta varatessa.


Nyt vihdoin kotona. Tämä kappale soinut päässä koko viikonlopun..





-SaTuulia-

5 kommenttia:

  1. Voi ei, kävipä ikävästi... Mut tosi kaunis tää viimeinen kuva <3

    VastaaPoista
  2. Jee, no hyvä et laitoin sen:). Mietin nimittäin tovin laitanko vai enkö. Ja kiitos<3

    VastaaPoista
  3. Joo menestyis tumblrin hipsterblogeissa toi vika kuva :D Toi yrttikylpy kuulosti kyl kivalta, vaikka paikka ei niinkään. Jälleen kerran ihana blogiposti <3

    VastaaPoista
  4. Hihii tää on niin ihana tää blogi! Ja viel paras ajotus alottaa ku oon tääl Jumalan selän takan ni viel kivempi kuulla kaikest (: et lopeta kirjottamista! <3

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos Pauliina ja Tuuli!:) Ja en oo lopettamassa tän kirjoittamista, oon vast pääsemässä vauhtiin. Ja tää on oikeesti tosi hauskaa hommaa :D

    VastaaPoista